Persboodschap
EuroFeria Andaluza
Onthaal
  Voorstelling
  Woord van de Voorzitter
  Programma 2007
  Plan van de “Féria”
  Historisch overzicht
  Persboodschap
  Aanplakbiljetten
  Foto galerij
  Promotie video
  Sponsors
    Organisatie
    Spaanse volbloedpaarden
    Hoe deelnemen
Feria 2004
Van 8 tot en met 10 juni
Atomium - Heysel
De EuroFeria Andaluza 2007: 150.000 bezoekers, olé!

Onze VZW organiseert, zoals de voorbije jaren, in samenwerking met de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de “EuroFeria Andaluza”.

Dit evenement dat stap voor stap de belangrijkste culturele manifestatie geworden is in Brussel en Europa in het algemeen, stopt niet de aandacht en nieuwsgierigheid van de Belgische bevolking te trekken.

Het bij elkaar brengen van de Andalousische, Spaanse en Europese culturen en gewoonten heeft er voor gezorgd dat in 2006 het aantal bezoekers op meer dan 140.000 personen geschat werd, en dit jaar verwachten wij er nog meer.

De EuroFeria heeft plaats van vrijdag 8 juni 12u tot zondag 10 juni 2007 24u. aan de voet van het Atomium.


De editie 2007 voltrekt zich rondom vier grote “patios”.

Andalucía Plaza de España
Europa Calle del Infierno

Deze indeling laat een vlotte circulatie van het publiek toe.

De “portada” of monumentale poort ontvangt het publiek. Dit jaar zal deze poort niets anders zijn dan het Atomium zelf met zijn majestueuze aanblik vanop de Eeuwfeestlaan.

Afvaardigingen van Andalucia zullen aanwezig zijn. Zij brengen verschillende Flamenco groepen en de schitterende zon uit hun streek met zich mee.

De traditionele decoratie in de “casetas” met “farolillos” en de organisatie van de verschillende “patios” zorgen voor een echte “Andalousische Feria”. Schitterende Spaanse volbloedpaarden zullen te bewonderen zijn, tijdens wandelingen en spektakels. De typische dansen “Flamenco” en “Sevillana” in traditionele klederdracht bepalen mee de kleurrijke sfeer van het feest.

In de verschillende “casetas” treffen we een uitgelezen en harmonieuze mengeling van Andalousische en Europese gastronomische specialiteiten aan: “pata negra” hesp, gambas, gefrituurde vis, paella, mezè, enz, en voor de lekkerbekken zeker niet te vergeten de “churros” met chocolade.

De “manzanilla” of typische Sherrywijn uit Sanlúcar besproeit dit alles tot in de vroege uurtjes.

De “Feria Andaluza” is een echt familiefeest, voor alle leeftijden, waar ieder aan zijn trekken komt. Voor de kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd in het patio “Calle del infierno”, terwijl de volwassenen kunnen genieten van verschillende gastronomische gerechten en de vele dansspektakels uit Spanje en Europa, zonder de prachtige paardenshow te vergeten.

Zoals elk jaar zullen, bovenop de ongeveer honderd traditionele casetas, 14 grote casetas een zestigtal folkloristische groepen uit verschillende landen ontvangen.

Enkele data:

  • Donderdag 7 juni 2007: openingsavond voor VIP op uitnodiging.
  • Vrijdag 8 juni 2007, s'middags: inhuldiging van de “Feria”.
  • Vrijdag 8 juni 2007 14:30u: paardenparade met ruiters en spannen, in stoet van de site naar de Grote Markt.
  • Paardenshow: vrijdagavond, zaterdag en zondag.

Ten slotte herhalen we nogmaals dat de toegang tot de site vrij en gratis is.

Het “Comité EuroFeria” nodigt U van harte uit om samen met hen te genieten van dit echt Andalousische feest in het hartje van Europa.

PS: Het definitieve programma en plan komen op onze website www.euroferia.net

Enkele cijfers:

  • Meer dan 150.000 bezoekers in 3 dagen
  • 120 Deelnemers
  • 70 artistieke groepen
  • 6.000 m² overdekte stands
  • 4 hectaren

Antonio Wolf
Voorzitter
[email protected]