Voorstelling
EuroFeria Andaluza
Onthaal
  Voorstelling
  Woord van de Voorzitter
  Programma 2007
  Plan van de “Féria”
  Historisch overzicht
  Persboodschap
  Aanplakbiljetten
  Foto galerij
  Promotie video
  Sponsors
    Organisatie
    Spaanse volbloedpaarden
    Hoe deelnemen
Feria 2004
Van 8 tot en met 10 juni
Atomium - Heysel
 
De grootste “Feria” van Europa in Brussel
 

Van vrijdag 8 juni tot en met zondag 10 juni stelt de grootste “Feria” in Europa, buiten Spanje, U zijn folkloristische sfeer en culturele hoogtepunten voor, met een waaier aan gastronomische specialiteiten.

Drie dagen van feest aan de voet van het Atomium

De vijftiende editie van deze culturele manifestatie, dit Spaans, Europees en internationale feest vindt plaats aan de voet van het Atomium. Er worden ongeveer 150.000 personen verwacht.

De huidige editie wordt georganiseerd rondom vier grote patios: Europa, Andalucía, Plaza de España en Calle del Infierno. Ieder patio is een verzamelplaats van talrijke artiesten en casetas, waar de gastronomie, de dans en de verscheidene activiteiten koning zijn.

De “Portada” of monumentale poort ontvangt het publiek. Dit jaar zal deze poort niets anders zijn dan het Atomium zelf met zijn majestueuze aanblik vanop de Eeuwfeestlaan.

Afvaardigingen van Andalucia zullen aanwezig zijn. Zij brengen verschillende Flamenco groepen en de schitterende zon uit hun streek met zich mee.

De traditionele decoratie in de “casetas” met “farolillos” en de organisatie van de verschillende “patios” zorgen voor een echte “Andalousische Feria”. Schitterende Spaanse volbloedpaarden zullen te bewonderen zijn, tijdens wandelingen en spektakels. De typische dansen “Flamenco” en “Sevillana” in traditionele klederdracht bepalen mee de kleurrijke sfeer van het feest.

In de verschillende “casetas” treffen we een uitgelezen en harmonieuze mengeling van Andalousische en Europese gastronomische specialiteiten aan: “Pata negra” hesp, gambas, “pescaito frito” (gefrituurde vis), paella, mezè, enz., en voor de lekkerbekken zeker niet te vergeten de “churros met chocolade”.

De “manzanilla” of typische Sherrywijn uit Sanlúcar de Barrameda (Cádiz) besproeit dit alles tot in de vroege uurtjes.

De “Feria Andaluza” is een echt familiefeest, voor alle leeftijden, waar ieder aan zijn trekken komt. Voor de kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd in het patio “Calle del Infierno”, terwijl de volwassenen kunnen genieten van verschillende gastronomische gerechten en de vele dansspektakels uit Spanje en Europa, zonder de prachtige paardenshow te vergeten.