EuroFeria Andaluza
Spaanse Volbloedpaarden
EuroFeria Andaluza
ES FR UK DE
-
.
.
 
.
Onthaal
  Voorstelling
  Woord van de Voorzitter
  Programma 2009
  Plan van de “Féria”
  Historisch overzicht
  Pers
  Aanplakbiljetten
  Foto galerij
  Promotie video
  Sponsors
    Organisatie
    Spaanse volbloedpaarden
    Hoe deelnemen
  .   Speciaal Jerez de la Frontera
   
  Caballos EuroFeria
 

Abanico
Van 4 tot en met 7 juni
Atomium - Heysel

 
Spaanse volbloedpaarden op de EuroFeria
 

Het paard op de EuroFeria

Caballos EuroFeriaEén van de beste manieren om de Andalousiers te leren kennen is via hun ludieke manifestaties, hun “ferias” en hun “romerías”. Hier mengen zich de muziek, de flamenco, de dans, de gastronomie, de wijn en de kledingswijze die samengaan met het authentieke hoofdpersonage van het feest: het paard. Bereden door ruiters en amazones of gespannen voor schitterende karren, is het paard het meest intelligente transportmiddel om de weg van de “romerías” af te leggen of om aan de “ferias” deel te nemen.

De aanwezigheid van het paard verfraait de kleur van de feesten die eer brengen aan vriendschap en vreugde. In onze poging een authentieke feria op gang te brengen, mogen we deze figuur niet vergeten. Daarom, naarmate wij aan de verbetering en de presentatie van het geheel hebben gewerkt, aan de kwaliteit van de installaties, de “casetas” en de artiesten die ons vergezellen, heeft de magische aanwezigheid van het paardenspektakel nog meer aan belang ingewonnen, om zo, voor de vrienden die ons elk jaar bezoeken, het belangrijkste deel van het feest te worden.

Zo zullen we, zoals we al verschillende jaren doen, in de zeventiende editie van de EuroFeria opnieuw kunnen genieten van verscheidene paardenvoorstellingen ‘s namiddags en ‘s avonds in dit in een prachtig kader aan de voet van het Atomium. Vele professionelen, vanuit alle hoeken van de wereld, maken deel uit van dit paardenspektakel, en bieden U zonder twijfel een “onvergetelijke velada aan.

Het paard: traditie en cultuur

Caballos EuroFeriaHet paard is sinds mensenheugenis aan de geschiedenis en de Andalousische cultuur verbonden. Oorspronkelijk gebruikt tijdens de oorlog, voor vervoer en werk, zorgden de industrialisatie en de vooruitgang ervoor dat het eeuwen later metgezel wordt van de mens bij sport en ontspanning, om zich zo om te vormen tot een van de hoofdpersoon van deze streek. Het paard maakt deel uit van deze regio en helpt ons om zijn landschappen, zijn gewoontes en zijn volk beter te leren kennen en te begrijpen.

In Andalucía, waar veulens gekweekt worden van de belangrijkste rassen van de “Pura Raza Española”, overheerst het spaanse of andalousische paard, afstammelingen van het cartujano paard, dat de bewondering van koningen, prinsen en belangrijke heren, die gedurende eeuwen de schoonste exemplaren kwamen zoeken, opriep.

In Andalucía vindt men de meeste van de wereldrassen terug, dankzij de uitmuntende gronden van de moerassen en het goede klimaat, factoren die van dit gebied een ideale plaats maken voor het kweken van paarden. Daardoor, is het aanbod van Andalucía voor de liefhebbers van paarden oneindig groot.

Het andalousische paard: elegantie en harmonie

Caballos EuroFeriaHet Andalousische paard of pura raza español (P.R.E.) bezit uitzonderlijke en ontegensprekelijke schoonheid Het wordt gekenmerkt door grote ogen die wijzen op een grote levendigheid. Maar het belangrijkste kenmerk van zijn schoonheid zijn zonder twijfel de manen, die zorgen voor een unieke elegantie.

Het meest opvallende kenmerk van het Andalousische paard is zijn temperament, en toch is het een zeer volgzaam en handelbaar dier, niet alleen als het getraind is, maar ook als het gedurende een tijd stilstaat. Het toont tegelijkertijd een pittig en matig karakter en beschikt over een uitstekende gehoorzaamheidscapaciteit. Dat alles, samen met zijn schoonheid, maakt van hem het ideale rijpaard, en daarom is het zeer gevraagd als “plezier paard”.

Ten slotte, moeten we een andere belangrijke kwaliteit van het Andalousische paard aanhalen: zijn intelligentie. Het leert gemakkelijk en heeft een goed geheugen, daardoor aanvaardt het zonder problemen verschillende meesters, past het zich aan, en kan het zowel gebruikt worden als zadeldier als ingespannen. Door zijn levenskracht en zijn elegante bewegingen, is het geschikt voor verschillende voorstellingen, zoals bij stierenvechters te paard, dressuur, rijschool van hoog niveau, enz.

Dit ras, dat al een groot prestige geniet, krijgt elk jaar in Spanje, en in Europa in het algemeen, een groter aantal bewonderaars die de groei en de erkenning van dit mooie en edele exemplaar wat het “caballo andaluz is, verdedigen en steunen.

.
.
.
 
Hispagenda