EuroFeria Andaluza
Voorstelling
EuroFeria Andaluza
ES FR EN DE
-
.
.
 
.
Onthaal
  Voorstelling
  Woord van de Voorzitter
  Programma 2009
  Plan van de “Féria”
  Historisch overzicht
  Pers
  Aanplakbiljetten
  Foto galerij
  Promotie video
  Sponsors
    Organisatie
    Spaanse volbloedpaarden
    Hoe deelnemen
  .   Speciaal Jerez de la Frontera
EuroFeria 2008
EuroFeria 2008
 
Sara Vidal
EMBAJADORA 2009
 
Feria 2004
Van 4 tot en met 7 juni
Atomium - Heysel
 
De “Feria” van Brussel
 

Van donderdagavond 4 juni tot en met zondag 7 juni om middernacht stelt de grootste “Feria” in Europa, buiten Spanje, U zijn folkloristische sfeer en culturele hoogtepunten voor, met een waaier aan gastronomische specialiteiten.

Vier dagen “fiesta” aan de voet van het Atomium

EuroFeria 2009De zeventiende editie van deze culturele manifestatie, dit Spaans, Europees en internationale feest, vindt dit jaar voor de derde maal plaats aan de voet van het ATOMIUM. Er worden ongeveer 200.000 personen verwacht gedurende deze vier dagen van “fiesta”.

De organisatie zal er dit jaar vooral over waken dat de verdeling van de deelnemers en de installaties op een harmonieuze wijze gebeurt. De gelijktijdige viering van de EuroFeria en de 50 ste verjaardag van Expo 58 heeft in 2008 een verbrokkeling van enkele patios veroorzaakt.

De huidige editie 2009 wordt georganiseerd rond drie grote “ thema’s”:

 • De paardenshows
 • De culturele animaties en spektakels in de grote casetas (tenten)
 • De gastronomie, de artisanale handwerkers en de kermis voor de kinderen.

Deze 5 thema’s zullen verdeeld worden over de 5 grote patios: Andalucia, España, Atomium, Bruselas en Infierno.

Ieder Patio is een verzamelplaats van talrijke artiesten en casetas, waar de gastronomie, de dans en de verscheidene activiteiten koning zijn.

Een “Portada” of monumentale poort ontvangt het publiek. Dit jaar zal deze poort niets anders zijn dan het Atomium zelf met zijn majestueuze aanblik van op de Eeuwfeestlaan.

Afvaardigingen van Andalucia zullen aanwezig zijn. Zij brengen verschillende Flamenco groepen en de zon uit hun schitterende streek met zich mee.

De traditionele decoratie in de “casetas” met “farolillos” en de organisatie van de verschillende “patios” zorgen voor een echte “Andalousische feria”. Schitterende Spaanse volbloedpaarden (PRE) zullen te bewonderen zijn, tijdens wandelingen en spektakels. De typische dansen “Flamenco” en “Sevillana” in traditionele klederdracht (het “Flamenca kleed” voor haar en de “corto” voor hem) bepalen mee de kleurrijke sfeer van het feest.

In de verschillende “casetas” kunnen we dag en nacht op een aangename en vriendschappelijke wijze genieten van een uitgelezen en harmonieuze mengeling van Spaanse en internationale gastronomische specialiteiten: “Pata negra” hesp, gambas, “pescaito frito” (gefrituurde vis), paella, enz., en voor de lekkerbekken zeker niet te vergeten de “churros met chocolade”.

De keuken is vooral gebaseerd op visspecialiteiten. De “manzanilla”en de “Fino” Sherrywijnen uit de provincie Cádiz (Spanje), typisch voor de Andalousische ferias, besproeien dit alles tot in de vroege uurtjes.

De EuroFeria is een echt familiefeest, voor alle leeftijden, waar ieder aan zijn trekken komt. Voor de kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd in een “Calle del Infierno”, zoals dit de gewoonte is op de ferias in Andalucia.

Enkele data:

 • Donderdag 4 juni 2009: openingsavond op uitnodiging.
 • Vrijdag 5 juni 2009, s'middags: opening van de “Feria”.
 • Vrijdag 5 juni 2009 14:30u: paardenparade met ruiters en spannen, in stoet van de site naar de Grote Markt.
 • Paardenshow: vrijdagavond, zaterdag en zondag.

De meeste grote casetas hebben een eigen artistiek programma. Wij plaatsen ze op onze website zodra ze ons doorgegeven worden.

Ten slotte herhalen we nogmaals dat de toegang tot de site vrij en gratis is.

Het “Comité EuroFeria” nodigt U van harte uit om samen met hen te genieten van dit echt Andalousische feest in het hartje van Europa.

PS: Het definitieve programma en plan komen op onze website

www.euroferia.net

Enkele cijfers:

 • Meer dan 200.000 bezoekers in 4 dagen
 • 140 Deelnemers
 • 70 artistieke groepen
 • 6.000 m² overdekte stands
 • Goede bereikbaarheid: Parking, metro, tram, bus
 • De EuroFeria heeft een oppervlakte van meer dan 4 hectaren (zonder de parkings)
.
.
.
 
Hispagenda