Persboodschap  
  Onthaal
  Voorstelling
  Brief van de Voorzitter
  Programma 2004
  Plan van de “Feria”
  Historisch overzicht
  Persboodschap
  Aanplakbiljetten
  Foto galerij
  Sponsors
    Organisatie

Van 10 tot en met 13 juni
Elizabethpark
Aan de voet van de
Basiliek van Koekelberg
EuroFeria Andaluza 2004

Onze VZW organiseert, zoals de voorbije jaren, in samenwerking met de gemeente Koekelberg, BIM en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de “EuroFeria Andaluza”.

Dit evenement dat stap voor stap de belangrijkste culturele manifestatie geworden is in Brussel en Europa in het algemeen, stopt niet de aandacht en nieuwsgierigheid van de Belgische bevolking te trekken.

Het bij elkaar brengen van de Andalousische, Spaanse en Europese culturen en gewoonten heeft er voor gezorgd dat in 2003 het aantal bezoekers op meer dan 140.000 personen geschat, en dit jaar verwachten wij nog meer bezoekers.

Ondanks het feit dat de meeste deelnemers van Spaanse afkomst zijn, zijn ook vele andere Europese nationaliteiten vertegenwoordigd. Dit jaar is er ook een grote opkomst vanuit de verschillende Latijns Amerikaanse regio’s.


De EuroFeria vindt plaats op 10, 11, 12 en 13 juni 2004 in het Elizabethpark en aan de Simonisplaats te Koekelberg, aan de voet van de basiliek.

De editie 2004 voltrekt zich rondom tien “patios”

Europa Jacques Pivin
Latino EuroFeria
Movida Salsa
España Infierno
Andalucia Caballos

Elk “patio” is een verzamelplaats voor casetas en artiesten, waar gastronomie, dans en verschillende activiteiten koning zijn.

De “portada” of monumentale poort ontvangt het publiek aan de Leopold II laan. Zij is gemaakt op model van de boog in het Jubelpark en werd gefinancierd door de gemeente Koekelberg, die bovendien ook nog alle logistieke steun in verband met elektriciteit, verlichting, water, opruim, veiligheid, politie ter beschikking stelt.

De steden Sanlúcar de Barrameda (Spanje) en Hyères (Frankrijk) die verbroederd zijn met Koekelberg nemen actief deel, ook Bastogne (België) en Kolobrzeg (Polen) zijn vertegenwoordigd. Vanuit Andalucia komen er vanuit de verschillende provincies, zoals Málaga, Almería en Valencia, afvaardigingen. Zij brengen verschillende Flamenco groepen en de zon met zich mee.

De traditionele decoratie in de “casetas” met “farolillos” en de organisatie van de verschillende “patios” zorgen voor een echte “Andalousische Feria”. Schitterende Spaanse volbloedpaarden zullen te bewonderen zijn, tijdens wandelingen en spektakels. De typische dansen “Flamenco” en “Sevillana” in traditionele klederdracht bepalen mee de kleurrijke sfeer van het feest.

In de verschillende “casetas” treffen we een uitgelezen en harmonieuze mengeling van Andalousische en Europese gastronomische specialiteiten aan: “pata negra” hesp, gambas, gefrituurde vis, paella, mezè, enz. , en voor de lekkerbekken zeker niet te vergeten de “churros” met chocolade.

De “manzanilla” of typische Sherrywijn uit Sanlúcar besproeit dit alles tot in de vroege uurtjes.

De “Feria Andaluza” is een echt familiefeest, voor alle leeftijden, waar ieder aan zijn trekken komt. Voor de kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd in het patio “Infierno”, terwijl de volwassenen kunnen genieten van verschillende gastronomische gerechten en de vele dansspektakels uit Spanje en Europa, zonder de prachtige paardenshow te vergeten.

Dit jaar zullen, bovenop de ongeveer honderd traditionele casetas, 14 grote casetas een zestigtal folkloristische groepen uit verschillende landen ontvangen.

Enkele data:

  • Donderdag 10 juni 2004, om 20.30u: inhuldiging van de “Feria”.
  • Paardenshow: vrijdagavond, zaterdag en zondag.

Tenslotte herhalen we nogmaals dat de toegang tot het park vrij en gratis is.

Het “Comité EuroFeria” nodigt U van harte uit om samen met hen te genieten van dit echt Andalousische feest in het hartje van Europa.

Enkele cijfers:

  • Meer dan 140.000 bezoekers in 3 dagen in 2003
  • 120 Deelnemers
  • 70 artistieke groepen
  • 2.000 m stands
  • 4 hectaren

Federico Gallo de Haro
Voorzitter
[email protected]


© 2004 EuroFeria Andaluza a.s.b.l. Hispagenda.com