.  
EuroFeria Andaluza
Woord van de Voorzitter
EuroFeria Andaluza
ES FR EN DE
-
.
     
.
Onthaal
  Voorstelling
  Woord van de Voorzitter
.   Wedstrijd EuroFeria
  Programma 2011
  Plan van de “Feria”
  Historisch overzicht
  Pers
  Aanplakbiljetten
  Foto galerij
  Promotie video
  Sponsors
    Organisatie
    Spaanse volbloedpaarden
    Hoe deelnemen
.
  2011
EuroFeria Andaluza
Van 1 tot en met 5 juni
Atomium - Heysel

Beste vrienden van de EuroFeria,

 
Federico Gallo
Beste vrienden van de EuroFeria, Al 20 jaar, slechts 20 jaar…

Het is 20 geleden dat enkele nostalgische Andalusiërs besloten in het hart van Europa een Feria te organiseren. Een Feria zoals men ze alleen maar in het zuiden van Spanje vindt.

20 jaar en 19 edities, vermits de Feria in 1995 niet plaats vond. Zoals bij iedere belangrijke verjaardag vraagt dit zelfonderzoek en moet de balans opgemaakt worden.

De EuroFeria, georganiseerd volgens het principe van de Andalusische ferias, meer speciaal deze van Sevilla, verenigt de inwoners van Brussel en zijn bezoekers, waarvan meer dan de helft van buiten de stad komt, rond dezelfde voorliefde voor feestvreugde. Sinds lang hebben wij begrepen dat we de vele nationaliteiten die in Brussel aanwezig zijn niet kunnen uitsluiten. De EuroFeria is geen thematisch park, het is een groot Brussels feest opgebouwd naar Andalusisch model.

De EuroFeria biedt een ruim aanbod aan activiteiten en entertainment voor volwassenen, kinderen, jongeren, kortom aan gezinnen: Spaanse dansen, paarden, kermisattracties en nachtleven… Een ieder vindt er zijn plaats, zoals in Spanje. Het is een plaats voor ontmoeting en ontspanning. Een manier om te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

De dag van vandaag kunnen we zeggen dat dit Spaans model om feest te vieren volledig aanvaard wordt in Brussel en in gans België. Inderdaad, vaak wordt een feest al “Feria” genoemd en liggen de de churros en tapas, met grote fierheid, zij aan zij, naast de frieten.

Natuurlijk kunnen wij met nostalgie terug denken aan de beginperiode in Koekelberg, of betreuren dat de EuroFeria, door zijn enorm succes, een deel van zijn ziel verloren is en minder Spaans geworden is.

In tegendeel de dag van vandaag is de EuroFeria is meer Spaans dan ooit! Omwille van het grote aantal bezoekers zijn wij echter meer en meer opgelost in de menigte. Om zijn specificiteit en het Spaanse karakter, wat wij niet willen verliezen, te behouden, laat de directie van de EuroFeria niets onvermoeid en legt contacten in Spanje, Andalucia en bij de Spaanse gemeenschappen in België en in de omliggende landen.

En toch, wie is meer Spaans dan een Brusselaar? Ons succes is het beste bewijs. Met meer dan 240.000 bezoekers in 2010, De EuroFeria spreekt vele mensen aan!

Wij, de organisatoren van de EuroFeria, zijn geen dromers en wij zijn niet vastgeroest zijn in onze beslissingen. Wij staan steeds open voor Uw mening en proberen ons aan te passen in de mate van het mogelijke.

De Brusselse gekozenen dringen er als eerste op aan om nooit de Spaanse geest van het feest te verliezen. Nogmaals, voor de editie 2011, zullen wij er met hun en Uw steun en enthousiasme aan werken.

De EuroFeria zal in 2011 nog gastvrijer en mooier zijn: vele groepen en ruiters hebben al hun deelname bevestigd, de stad Sevilla is onze speciale gast. Wij houden U op de hoogte via de media, onze website en nog dynamischer via Facebook: EuroFeria de Bruselas.

Veel pret op de EuroFeria 2011!

Federico Gallo de Haro
Erevoorzitter

.
     
.
Hispagenda