.  
EuroFeria Andaluza
Wedstrijd EuroFeria 2011
EuroFeria Andaluza
ES FR UK DE
-
.
     
.
Onthaal
  Voorstelling
  Woord van de Voorzitter
.   Wedstrijd EuroFeria
  Programma 2011
  Plan van de “Feria”
  Historisch overzicht
  Pers
  Aanplakbiljetten
  Foto galerij
  Promotie video
  Sponsors
    Organisatie
    Spaanse volbloedpaarden
    Hoe deelnemen
     
 
.
  Wedstrijd Flamenco Dans
  Donderdag 2 juni
 
 • 14 h. Jongeren
 • 17 h. Volwassenen
  Wedstrijd Sevillana dans
  Zaterdag 4 juni
 
 • 14 h. Jongeren
 • 17 h. Volwassenen
   
  EuroFeria
  EuroFeria Andaluza
Van 1 tot en met 5 juni
Atomium - Heysel
. Neem deel aan de wedstrijden van de EuroFeria  facebook
Sevillanas Wedstrijden  


De wedstrijd staat open voor ieder die wil deelnemen, per koppel, zonder beperking van leeftijd. De wedstrijd is niet geopend aan professionele dansers en dansdocenten. De jury behoudt zich het recht om deelnemers aan de wedstrijd te weigeren indien niet voldaan aan de volgende voorwaarden.

De deelnemers mogen aan slechts een van de hierop volgende categorieën deelnemen.

 • Jongeren: tot en met twaalfjarigen.
 • Volwassenen: vanaf dertien jaar zonder eindbeperking van leeftijd.

koppels moeten gekleed zijn met de typische klederdracht tijdens de feria of als “gitane”, of op de typisch mannelijke wijze. De jury reserveert zich het recht deelname aan de wedstrijd te weigeren aan deelnemers die niet op de criteria (hier downloaden ⇓) hierboven of op de correcte wijze gekleed zijn.

De wedstrijd heeft plaats in de Caseta “La Cordobesa”. De correcte tijdstippen van de wedstrijd zullen op onze website en op de facebook muur van de EuroFeria oficial gepubliceerd worden en zijn beschikbaar op aanvraag.

Flamenco Dans Wedstrijden  


De wedstrijd staat open voor ieder die wil deelnemen, “solo” of per groep van maximum 6 personen. De beperkingen van leeftijd worden hieronder gespecificeerd. De wedstrijd is niet geopend aan professionele dansers en dansdocenten.

De deelnemers mogen aan slechts een van de hierop volgende categorieën deelnemen.

 • Jongeren: tot en met twaalfjarigen.
 • Volwassenen: vanaf dertien jaar zonder eindbeperking van leeftijd.

Deelnemers moeten gekleed zijn met de typische klederdracht tijdens de feria of als “gitane”, of op de typisch mannelijke wijze. - De jury reserveert zich het recht deelname aan de wedstrijd te weigeren aan deelnemers die niet op de criteria (hier downloaden ⇓) of op de correcte wijze gekleed zijn.

De wedstrijd heeft plaats in de Caseta “La Cordobesa”. De correcte tijdstippen van de wedstrijd zullen op onze website en op de facebook muur van de EuroFeria oficial gepubliceerd worden en zijn beschikbaar op aanvraag.

Videowedstrijd  


De video moet uitgebracht worden op Youtube met de naam “Concours EuroFeria 2011” gevolgd door uw naam. (een kopie moet door de winnaars naar de organisatie gestuurd worden).

 • Een duurtijd tussen 10 en 15 minuten gelegen, en van zeer goede kwaliteit (HD indien mogelijk).
 • De video mag in geen enkel geval afbraak doen aan de waardigheid van het evenement. Voor de rest, laat uw fantasie werken.
 • De prijzen zullen uitgereikt worden op basis van het aantal bezoeken op youtube op 30 september 2011's middags.
 • Het minimum aantal bezoeken voor de eerste twee winnaars moeten respectievelijk groter zijn dan 3.000 en 2.000.

PRIJS

 • 1e prijs: 500 €
 • 2e prijs: 250 €
 • 3e tot 5e prijs: Een prachtig fotoboek over de EuroFeria.

De eerste 3 winnende video’s worden op de EuroFeria website geplaatst.

Olijfpitten Spuwen  
Video van de EuroFeria 2009

De vereniging Amigos de las Oliveras de Cieza (Murcia), die sinds 1995 elk jaar op de laatste vrijdag van augustus het wereldkampioenschap “olijfpitten spuwen” organiseert, komt opnieuw naar de Europese hoofdstad. Zij zullen de longkracht van de 200.000 bezoekers van de Euroferia 2011 testen.

Zaterdag 4 juni vanaf 12.33 h. zal de vereniging het “Tweede Europees kampioenschap olijfpitten spuwen” organiseren. Dit evenement is het tweede belangrijkste op de internationale kalender van deze nieuwe feest-sport, afkomstig uit Cieza. Ieder die wenst deel te nemen, en dit gratis, kan de kracht van zijn longen testen en proberen de pit van een olijf zo ver mogelijk te spuwen. Het wereldrecord bedraagt voor het ogenblik 21,32 meter.

Omwille van het succes tijdens de Euroferia 2009 wordt het Atomium te Brussel voor de derde maal het podium van deze internationale wedstrijd. Ook in New York (2006), München (2007) en Peking (2008) is deze sport al gekend.

De vereniging heeft een stand op de Euroferia 2011 van 1 tot 5 juni waar zij zowel de “chafás olijven”, in de Europese gemeenschap bekent als traditioneel voedsel, als de toeristische en culturele rijkdom van de stad Cieza promoten.

Het feest “olijfpitten spuwen” is een origineel evenement dat elk jaar duizenden personen verenigd en zo de aandacht trekt van de internationale pers. Voor meer informatie: www.lanzahuesos.es

Wedstrijd Affiche  


2011La EuroFeria Andaluza de Bruselas heeft het genoegen u uit te nodigen om deel te nemen aan de jaarlijkse wedstrijd:

“Affiche EuroFeria Andaluza”

Dimensies: A2 (420 x 594 mm) ou A3 (297 x 420 mm).

Normen: Plaats laten voor of invoegen “EuroFeria Andaluza” in het groot. Plaats laten van +/- 20% voor logos en teksten (Bruselas, Atomium, jaar, datum, enz.)

Allegoríe: Farolillos, Europese en Andalousische vlag, Andalousische paarden, Sevillana dansers…

Premie: 500€, reproductie en distributie van de affiche in 300.000 exemplaren (met naam van de auteur). Toekennen van de prijs door de autoriteiten, in het bijzijn van de pers en andere media.

Datum: Insturen kan het gans jaar. Het comité bepaalt de winnaar op 1 januari 2012 voorafgaande aan de volgende EuroFeria.

Toesturen aan: EuroFeria Andaluza, Quai de Marimont, 22 - 1080 Brussel.
Ook insturen via Internet is mogelijk (minimum 2.000 x 3.000 pixels) aan:
[email protected] (affiches)

Je kan de affiches van vorige jaren bekijken op onze website.

De werken worden niet terug gegeven. Van het ogenblik dat een werk gekozen wordt als winnende affiche van gaan de auteursrechten naar de Euroferia Andaluza ASBL.

.
     
.
Hispagenda