Persboodschap
EuroFeria Andaluza
Onthaal
  Voorstelling
  Woord van de Voorzitters
  Programma 2006
  Plan van de “Féria”
  Historisch overzicht
  Persboodschap
  Tarifa speciaal
  Zusterstad Sanlúcar
  Aanplakbiljetten
  Foto galerij
  Sponsors
    Organisatie
    Spaanse volbloedpaarden
    Hoe deelnemen
Feria 2004
Van 19 tot en met 21 mei
Elizabethpark
Aan de voet van de
Basiliek van Koekelberg
De EuroFeria Andaluza 2006

Onze VZW organiseert, zoals de voorbije jaren, in samenwerking met de gemeente Koekelberg, BIM en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de “EuroFeria Andaluza”.

Dit evenement dat stap voor stap de belangrijkste culturele manifestatie geworden is in Brussel en Europa in het algemeen, stopt niet de aandacht en nieuwsgierigheid van de Belgische bevolking te trekken.

Het bij elkaar brengen van de Andalousische, Spaanse en Europese culturen en gewoonten heeft er voor gezorgd dat in 2005 het aantal bezoekers op meer dan 140.000 personen geschat werd, en dit jaar verwachten wij er nog meer.

De EuroFeria heeft plaats van vrijdag 19 mei 12u tot zondag 21 mei 2006 24u. in het Elizabethpark. De feria begint aan de Simonisplaats en eindigt aan de voet van de basiliek van Koekelberg.


De editie 2006 voltrekt zich rondom tien “patios”.

EuroFeria Jacques Pivin
Latino Simonis
Movida Europa
España Andalucía
Caballos Calle del Infierno

Deze indeling laat een vlotte circulatie  van het publiek toe.

De “portada” of monumentale poort ontvangt het publiek aan de Leopold II laan. Zij is gemaakt op model van de boog in het Jubelpark en werd gefinancierd door de gemeente Koekelberg, die bovendien ook nog alle logistieke steun in verband met elektriciteit, verlichting, water, opruim, veiligheid, politie ter beschikking stelt.

De steden Sanlúcar de Barrameda (Spanje) en Hyères (Frankrijk) die verzusterd zijn met Koekelberg nemen actief deel, ook Bastogne (België) en Kolobrzeg (Polen), die het vriendschapscharter hebben ondertekend, zijn vertegenwoordigd. Vanuit Andalucia komen afvaardigingen uit Almería. Zij brengen verschillende Flamenco groepen en de zon met zich mee.

De traditionele decoratie in de “casetas” met “farolillos” en de organisatie van de verschillende “patios” zorgen voor een echte “Andalousische Feria”. Schitterende Spaanse volbloedpaarden zullen te bewonderen zijn, tijdens wandelingen en spektakels. De typische dansen “Flamenco” en “Sevillana” in traditionele klederdracht bepalen mee de kleurrijke sfeer van het feest.

In de verschillende “casetas” treffen we een uitgelezen en harmonieuze mengeling van Andalousische en Europese gastronomische specialiteiten aan: “pata negra” hesp, gambas, gefrituurde vis, paella, mezè, enz, en voor de lekkerbekken zeker niet te vergeten de “churros” met chocolade.

De “manzanilla” of typische Sherrywijn uit Sanlúcar besproeit dit alles tot in de vroege uurtjes.

De “Feria Andaluza” is een echt familiefeest, voor alle leeftijden, waar ieder aan zijn trekken komt. Voor de kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd in het patio “Calle del infierno”, terwijl de volwassenen kunnen genieten van verschillende gastronomische gerechten en de vele dansspektakels uit Spanje en Europa, zonder de prachtige paardenshow te vergeten.

Zoals elk jaar zullen, bovenop de ongeveer honderd traditionele casetas, 14 grote casetas een zestigtal folkloristische groepen uit verschillende landen ontvangen.

Enkele data:

  • Vrijdag 19 mei 2006, om 20:30 u.: inhuldiging van de “Feria”.
  • Paardenshow:vrijdagavond, zaterdag en zondag.

Ten slotte herhalen we nogmaals dat de toegang tot het park vrij en gratis is.

Het “Comité EuroFeria” nodigt U van harte uit om samen met hen te genieten van dit echt Andalousische feest in het hartje van Europa.

Enkele cijfers:

  • Meer dan 140.000 bezoekers in 3 dagen in 2005
  • 120 Deelnemers
  • 70 artistieke groepen
  • 5.000 m² stands
  • 4 hectaren

Federico Gallo de Haro
Voorzitter
[email protected]

© 2006 EuroFeria Andaluza a.s.b.l. Hispagenda.com