Voorstelling  
  Onthaal
  Voorstelling
  Brief van de Voorzitter
  Programma 2004
  Plan van de “Feria”
  Historisch overzicht
  Persboodschap
  Aanplakbiljetten
  Foto galerij
  Sponsors
    Organisatie

Van 10 tot en met 13 juni
Elizabethpark
Aan de voet van de
Basiliek van Koekelberg
De grootste “Feria” van Europa in Brussel

Van donderdag 10 tot en met zondag 13 juni stelt de grootste “Feria” in Europa, buiten Andalucia, U zijn folkloristische sfeer en culturele hoogtepunten voor, met een waaier aan gastronomische specialiteiten.

Vier dagen van feest aan de voet van de “Basiliek”

De twaalfde editie van deze culturele manifestatie, dit Spaans, Europees en internationaal feest vindt, zoals elk jaar, plaats aan de voet van de Basiliek van Koekelberg. Er worden ongeveer 150.000 personen verwacht.

De huidige editie wordt georganiseerd rondom tien patios: Europa, Latino, Movida, España, Andalucía, Jacques Pivin, EuroFeria, Salsa, Infierno en Caballos. Ieder patio is een verzamelplaats van talrijke artiesten en casetas, waar de gastronomie, de dans en de verscheidene activiteiten koning zijn.

De “Portada”, zichtbaar aan de ingang van het park, nodigt allen uit om deel te nemen aan het feest. Zij is gemaakt op model van de boog in het Jubelpark en werd gefinancierd door de gemeente Koekelberg, die bovendien ook nog alle logistieke steun in verband met elektriciteit, verlichting, water, opruim, veiligheid, politie ter beschikking stelt.

De traditionele decoratie in de “casetas” met “farolillos” en de organisatie van de verschillende “patios” zorgen voor een echte “Andalousische Feria”. Schitterende Spaanse volbloedpaarden zullen te bewonderen zijn, tijdens wandelingen en spektakels. De typische dansen “Flamenco” en “Sevillana” in traditionele klederdracht bepalen mee de kleurrijke sfeer van het feest.

In de verschillende “casetas” treffen we een uitgelezen en harmonieuze mengeling van Andalousische en Europese gastronomische specialiteiten aan: “Pata negra” hesp, gambas, “pescaito frito” (gefrituurde vis), paella, mezè, enz., en voor de lekkerbekken zeker niet te vergeten de “churros met chocolade”.

De “manzanilla” of typische Sherrywijn uit Sanlúcar de Barrameda (Cádiz) besproeit dit alles tot in de vroege uurtjes.

De “Feria Andaluza” is een echt familiefeest, voor alle leeftijden, waar ieder aan zijn trekken komt. Voor de kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd in het patio “Infierno”, terwijl de volwassenen kunnen genieten van verschillende gastronomische gerechten en de vele dansspektakels uit Spanje en Europa, zonder de prachtige paardenshow te vergeten.

 

© 2004 EuroFeria Andaluza a.s.b.l. Hispagenda.com